Yırtık Pantolon Oğuzhan Tıraş Kimdir? | Dünyayı Gezen YouTuber'ın Hikayesi

Yırtık Pantolon Oğuzhan Tıraş Kimdir? | Dünyayı Gezen YouTuber'ın Hikayesi

HOŞ GELDİN, GEZGİN KARDEŞİM!

Merhaba ben Oğuzhan Tıraş, sosyal medyada "Yırtık Pantolon" olarak bilinen YouTube ve Facebook sayfalarının sahibiyim ve aynı zamanda tam zamanlı bir gezginim. Yırtık Pantolon'dan Hikayeler adlı kitabın yazarı ve bu web sitesinin de kurucusuyum. Bir sonraki seyahatinde tasarruf etmene yardımcı olmak için buradayım.

Hiç aşağıdakilerden birini söyledin mi:

“Seyahat edecek parayı nasıl bulacağım? Bana çok pahalı geliyor."
“En iyi seyahat fırsatlarını nerede bulabilirim?”
“Uçak, konaklama ve diğer büyük masraflardan nasıl tasarruf edebilirim?”
“Yolculuğumu nasıl planlayacağım?”
“Nasıl güvenli ve sağlıklı kalabilirim?”
“Zamanımı nasıl en verimli düzeye çıkarırım?”
"Daha fazla seyahat etmek istiyorum ama ilk adımı bilmiyorum."

Yalnız değilsiniz. 2016'da seyahat etmeye başladığım günden beri, on milyonlarca insanın bu soruları yanıtlamasına ve benim tarafımdan test edilmiş, kanıtlanmış ipuçları ve tavsiyelerle daha az maliyetle daha fazla seyahat etmesine yardımcı oldum. Bu web sitesini kullanarak, internette arama yapmaya ve bilgi yoğunluğunda boğulmaya ara verip, yapmak istediğiniz tek şeyi yapmaya daha fazla zaman ayırabilirsiniz: seyahat etmek.

Bilgisayar Mühendisliğinden Bir Gezgine

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra alışılmış kariyer yollarını takip etmek yerine, seyahat tutkusunun peşinden giderek kendime bambaşka bir yol çizdim. Seyahate olan ilgimin artması, eğitimimi tamamladıktan sonra rotamı dünyanın farklı ülkelerine çevirmemi sağladı.

İlk yurt dışı seyahatime 22 yaşımda çıktım. 2016'teki ilk seyahatim için Norveç'e gittim. Bu deneyim hayatımı değiştirdi. Beni dünyanın sunduğu tüm olasılıklara açtı. Orada başka bir kültürü, kitaplarda okuduğum doğal hayatı, yeni yiyecekleri deneyimledim; Troll Tunga ormanlarında kayboldum; Yabancılar beni bulup yardımcı oldu; ve dünyanın her yerinden insanlarla tanıştım.

Kendi gemimin kaptanıydım. Her günüm yeni ve farklıydı.

O andan itibaren seyahat tutkunu oldum.

Ertesi yıl yaptığım Avrupa gezisi gözlerimi daha da açtı.

Orada, Avrupa'nın muhteşem şehirlerinde, bana seyahat etmek için işime bağlı kalmam ya da zengin olmam gerekmediğini gösteren beş sırt çantalı gezginle tanıştım. Uzun vadeli ve uygun bir bütçeyle seyahat edebileceğinizi ve bunu her yıl milyonlarca insanın yaptığını anladım. Onlardan biri olmak istedim. Onların yaptığını yapmak istedim.

O yolculuktan sonra eve döndüm, Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun oldum, başlattığım Akıllı ev projesini bıraktım ve Haziran 2018'de, yalnızca altı ay sürmesi beklenen ama bugün de devam eden dünya çapında bir maceraya atıldım.

100'e yakın ülke ve bölgede bulundum, dünya çapında yüzbinlerce kilometre seyahat ettim, binden fazla pansiyonda konakladım, benzersiz yiyecekler denedim (kızarmış kurtçuklar dahil), ömür boyu sürecek arkadaşlıklar edindim, birden fazla dil öğrendim ve en önemlisi , sırt çantalı beş gezginin benim hayallerimi gerçekleştirmeme yardım ettiği gibi, KENDİNİZ gibi gezginlerin SİZİN seyahat hayallerinizi gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı artık görevim haline getirdim.

Bu web sitesi, mevcut en iyi bütçe tavsiyesi olduğundan, sizler için çok faydalı olacağını umuyorum. Tavsiyelerim işe yarıyor! Seni daha akıllı ve ekonomik bir gezgin yapacaklar.

Seyahat Macerası ve Yırtık Pantolon'un Doğuşu

Üniversiteden mezun olduktan sonra akıllı ev sistemleri üzerine bir girişimim oldu. O sektörde aradığımı bulamadığım için her şeyden vazgeçip dünya turuna çıkma kararı aldım. 2018 yılında profesyonel seyahat vlogları çekmeye başladım. Çek Cumhuriyeti'nin Prag kentindeki "Dans Eden Ev" önünde fotoğraf çekmeye çalışırken pantolonunum yırtılması bana "Yırtık Pantolon" lakabını kazandırdı.

Yırtık Pantolon Oğuzhan Tıraş, YouTube kanalında seyahat ettiği ülkeleri tanıtmakta ve kültürel deneyimlerini takipçileriyle paylaşmaktadır. Özellikle Uygur Türkleriyle ilgili videolarım büyük ilgi gördü. Şu ana kadar 100'e yakın ülkeye seyahat ettim, 197 ülkenin hepsini ziyaret etmeyi planlıyorum. Sosyal medya hesaplarımda 2.000.000'a yakın yol arkadaşım var. Sosyal medya platformlarında aktif olarak içerik üretmeye devam ediyorum.

Kişisel Bilgiler

- Doğum Tarihi: 1 Mart 1994
- Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye
- Memleket: Gaziantep
- Burç: Balık
- Boy: 1.78 m
- Kilo: 88 kg
- Eğitim: Sakarya Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği

 

Sosyal Medya Hesapları

YouTube: Seyahat videolarımı izlemek için YouTube kanalımı ziyaret edin.

Instagram: Yaylalar ve daha fazlası için Instagram hesabımı takip edin.

TikTok: Maceralarımı kısa videolar halinde izlemek için TikTok hesabıma göz atın.

Facebook: Blog yazıları ve duyurular için Facebook sayfamı takip edin.

Twitter (X)Seyahat haberleri ve bilgiler için Twitter (X) hesabımı takip edin.

BURADA NE ÖĞRENECEKSİNİZ

Daha ucuza nasıl seyahat edeceğinizi öğrenmek, bir varış noktasının özgün yanını deneyimlemek ve hayalinizdeki seyahati gerçeğe dönüştürmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu web sitesi size daha az maliyetle daha fazlasını görebilmeniz ve yapabilmeniz için test edilmiş ipuçları, tavsiyeler ve öneriler verecektir.

Bu web sitesinde şunları bulacaksınız:

  • Yılların deneyiminden elde edilen test edilmiş seyahat ipuçları
  • Diğer seyahat uzmanlarıyla röportajlar
  • Çeşitli geçmişlerden, cinsiyetlerden, renklerden ve milletlerden diğer gezginlerin çalışmaları ve profilleri
  • Devam etmenizi teşvik edecek destekleyici gezginlerden oluşan bir topluluk
  • Seyahatiniz için daha iyi bütçe ayırmanıza yardımcı olacak ayrıntılı maliyet dökümleri
  • Dünyanın her noktasına uygulanabilecek seyahat tüyoları
  • Hangi sitelerin gerçekten tasarruf etmenize yardımcı olduğunu bilmenizi sağlayan ayrıntılı raporlama!
  • Her gün aklımda tek bir hedefle uyanıyorum: "Başkalarının daha az maliyetle daha iyi seyahat etmesine nasıl yardımcı olabilirim?" Buradaki misyon, diğer web sitelerinden daha kapsamlı olmaktır.


Diğer birçok seyahat web sitesinin aksine burada sponsorlu içerik veya ücretli geziler bulamazsınız. Kendi yolumuz için para biriktiriyoruz ve seyahat masraflarımızı karşılıyoruz.

Yurtlarda ve ekonomik otellerde uyuyoruz, saatlerce otobüs bekliyoruz, yol kenarındaki sokak tezgahlarını deniyoruz, gerçekten para tasarrufu sağlayıp sağlamadıklarını görmek için seyahat kartlarını test ediyoruz, şehirlerde kayboluyoruz ve sıra dışı turistik yerleri ve harika fırsatları bulmaya çalışıyoruz. Birlikte daha iyisini yapabiliriz. Biz de tıpkı sizin gibi seyahat ediyoruz; çünkü biz de sizin gibi dünyayı daha fazla keşfetmek isteyen gerçek gezginleriz!

Tüm önerilerimiz ve tavsiyelerimiz, günlük seyahatlerimizde faydalı olduğu ve kullanıldığı için buradadır. Kendi hayatımda test ettiklerimi öneriyoruz.

Bu web sitesi, bir seyahat markasının gösterişli reklamı değil, size yolda olmanın gerçekte nasıl bir şey olduğunu göstermekle ilgilidir.

O halde gelin, okuyun, öğrenin, daha erken gidin ve yoldan bir kartpostal gönderin!

Oğuzhan Tıraş, seyahat tutkusu ve yaratıcı içerikleriyle sosyal medyada öne çıkan isimlerden biri olmuştur. "Yırtık Pantolon" olarak bilinen Tıraş, ziyaret ettiği ülkeler ve paylaştığı deneyimlerle birçok insana ilham vermeye devam ediyor.

Bloga dön

1 yorum

Gözümüzün önünde yaşandı her şey. 8 yıl dile kolay. Ayaklarına sağlık kardeşim

Ahmet Nedim

Yorum yapın